Flygplatsbrandman sommarvikariat, heltid

Stockholm/Arlanda

Företagsbeskrivning

I över 85 år har vi på Securitas sett till att människor känner sig trygga i sin vardag. Åren ger oss erfarenhet och kompetens som vi behöver när vi nu blickar framåt. För vi är övertygade om att den trygghet och säkerhet som vi står för kommer att vara viktigare än någonsin i framtiden.

Numera har vi kollegor över hela världen. Det betyder att vi har samlat ännu mer kompetens och kunskap inom Securitas. Och som Sveriges största arbetsgivare i vår bransch kan vi erbjuda dig utvecklingsmöjligheter och variation som få andra företag kan.

Du tar hand om människors säkerhet – Securitas tar hand om dig.

Jobbeskrivning

Har du bakgrund som brandman inom kommunal räddningstjänst eller har erfarenhet av att ha arbetat som flygplatsbrandman tidigare och är på jakt efter din nästa utmaning? Vi på Securitas letar just nu efter dig som vill bli en del av oss och arbeta med flygplatssäkerhet. 

Om rollen 

Som brandman kommer du att ingå i ett av fyra skiftlag på flygplatsen. Du kommer rycka ut till flygrelaterade händelser samt händelser som är att hänföra till kommunal räddningstjänst enligt Lagen om Skydd mot Olyckor. Arbetstid 07:30-08:30 (25 timmar), dvs.dygnstjänstgöring, är förlagd till vardag såväl till helger.  

Du kommer till exempel att: 

  • Rycka ut till olika larmuppdrag inom flygplatsområdet 
  • Utföra kontroller i det systematiska brandskyddsarbetet 
  • Vara delaktig i övningar inom rökdykning, sjukvård, vattenlivräddning samt materialkännedom 

Tjänsten passar dig som är på jakt efter en samhällsviktig roll som dessutom är varierad där du får möjlighet att dagligen komma i kontakt med många olika typer av människor. Tillsammans i din arbetsgrupp kommer du få engagerade och stöttande ledare och kollegor att jobba tillsammans med. 

Vi är trygghet. Vi är Securitas.  

Kravspecifikation

Vi söker dig som… 

Har en gymnasieutbildning med godkänt resultat i svenska och engelska. Har du fullgjort Räddningsinsats, SMO eller motsvarande äldre utbildning sedan tidigare är det meriterande men inget krav. 

Specifikt efterfrågade krav: 

  • Gymnasieutbildning 
  • Tidigare erfarenhet som flygplatsbrandman eller erfarenhet som brandman inom kommunal räddningstjänst
  • C-körkort 
  • Fullt frisk enligt arbetsmiljöverkets föreskrifter 
  • Simkunnig (guldbojen)
  • God fysik (den fysiska arbetsförmågan kommer att testas under rekryteringsprocessen)  

Vid utvärdering av sökande kommer urvalstester att användas. För de sökande som blir aktuella för rekryteringsprocessens fysiska urvalstester kommer dessa att genomföras på Stockholm-Arlanda flygplats under en dag. Datum för urvalstesterna är 2023-02-01, 2023-02-02 eller 2023-02-03. 

Vi ser att du är en serviceinriktad, lugn och organiserad person som kan hantera periodvis högt arbetstempo. Vi ser gärna att du som söker har ett intresse för teknik och har lätt att förstå instruktioner. 

Då du kommer att ha ett stort ansvar i din roll, men samtidigt jobba väldigt nära såväl kunder som kollegor, tror vi att du har lätt att jobba både självständigt men också i team. Att ta ansvar kommer naturligt för dig – du är helt enkelt en ärlig, hjälpsam och vaksam person som får människor omkring dig att känna sig trygga. 

För att ingå i anställning som flygplatsbrandman behöver du genomgå säkerhetsprövning då tjänsterna är säkerhetsklassade, samt bli godkänd av Transportstyrelsen för arbete på flygplats(företaget ansöker godkännanden).  

Ytterligare information

Du söker till tjänsten genom att klicka på ansök här nedan. Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringsverktyg. Vi jobbar med löpande urval, så om du är intresserad av tjänsten: inkom med din ansökan redan idag!

Securitas har gjort medieval för samtliga rekryteringar så vi undanber oss därför samtal från annonssäljare eller säljare av rekryteringstjänster. Har du frågor kring rollen är du dock varmt välkommen att höra av dig till kontaktperson: daniel.boge@securitas.se 

Tjänsten är sommarvikariat(heltid) med tillträde enligt överenskommelse/löpande men utbildningsstart är senast 2023-06-01. Det kan finnas en möjlighet till en fortsatt anställning.  

Lön och anställningsförhållanden baseras på kollektivavtal mellan arbetsgivarorganisationen Sobona och Svenska Kommunalarbetarförbundet.